Catherine de Bouyalski

Catherine de Bouyalski

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tél : +32(0)2 894 45 76
Mobile : +32(0)485 484 060

Haar publicaties

Catherine de Bouyalski studeerde af als licentiaat in de rechten aan de Catholique de Louvain (U.C.L.) met grote onderscheiding en is sinds 2008 advocaat aan de balie van Brussel.

Sinds 1 oktober 2015 is zij partner van het kantoor Altea waarvan zij sinds de oprichting in 2012 deel uitmaakt.

Zij werd genomineerd voor de “Prix Jacques Falys”, een prijs die wordt toegekend ter beloning van het beste seminarie aan het einde van de licentie rechten, en voor de “Prix Boels”, een prijs die wordt toegekend ter beloning van de beste pleitoefening van stagelopende advocaten.

Zij deed haar stage bij Céline Verbrouck, voordien binnen de advocatenassociatie “Blanmailland & associés”, en specialiseerde zich bijgevolg, vanaf haar eerste passen aan de balie, in het vreemdelingenrecht en in het internationaal privaat familierecht.

Dankzij haar expertise op het vlak van internationaal privaatrecht is zij bijvoorbeeld sinds 2015 lid van de stuurgroep van het steunpunt IPR (internationaal privaatrecht) van de ‘ADDE‘(de vzw Association pour le Droit Des Etrangers).

Zij is sinds 2011 actief bij de commissie “vreemdelingen” van de ‘Ligue des droits de l’homme’ (Liga voor Mensenrechten van België).

Catherine de Bouyalski houdt zich voornamelijk bezig met internationaal en nationaal familierecht, internationaal privaatrecht en met vreemdelingenrecht.

Haar aandacht gaat in het bijzonder uit naar internationale adoptie en naar erkenning van in het buitenland vastgestelde afstammingen, met name via draagmoederschap.

Haar voorliefde voor deze materies brengt haar ertoe in dit kader veranderingen proberen te bewerkstelligen, nieuwe denkpistes over familie- en gezinsvraagstukken uit te werken en actief en prospectief over deze problematiek na te denken.
In dit verband neemt zij deel aan talrijke opleidingen en houdt zij tijdens studie- en opleidingsdagen regelmatig lezingen voor professionals uit de gerechtelijke wereld maar ook voor het grote publiek.

In 2013 en 2014 verleende zij ook juridisch advies over verblijfskwesties binnen de ADDE (association pour le droit des étrangers).

Catherine de Bouyalski hecht waarde aan alternatieve manieren van conflictenbeslechting en is bemiddelaar in gezin zaken sinds 1 september 2016.